Ελληνική Ιστοσελίδα PC-BSD

by telemaxos

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Εγκαταστήστε το PC-BSD


Σε αυτό εδώ το άρθρο θα εγκαταστήσουμε βήμα-βήμα το PC-BSD


Προετοιμασία

Πριν την εγκατάσταση θα πρέπει να ελευθερώσουμε μέρος του δίσκου για να εγκατασταθεί το PC-BSD: http://pcbsd-gr.blogspot.com/2013/07/blog-post_10.html

Εγκατάσταση !

Η πρώτη γραφική οθόνη εγκατάστασης, όπως φαίνεται στο Σχήμα 3.2α, δείχνει ότι το πρόγραμμα εγκατάστασης έχει φορτωθεί επιτυχώς και είναι έτοιμο να σας παρουσιάσει τις σχετικές επιλογές.


Ξεκινώντας από την αριστερή πλευρά, τα εικονίδια στην περιοχή πλοήγησης κάτω σας επιτρέπουν:


  • να έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες Συμβατότητας Υλικού
  • τη διαχείριση σύνδεσης με το δίκτυο
  • να διαβάσετε το κείμενο "Βοήθεια" ανάλογα με την οθόνη που βρίσκεσται
  • να χρησιμοποιείτε το πληκτρολόγιο οθόνης
  • την εναλλαγή ανάμεσα στη διάταξη πληκτρολογίου των ΗΠΑ και αυτής που έχει επιλέξει ο χρήστης
  • να ακυρώσετε την εγκατάσταση και
  • να μεταβείτε στην προηγούμενη ή την επικείμενη οθόνη

Πηγαίντε πάνω από ένα εικονίδιο για να δείτε την περιγραφή του στη μπάρα συμβουλών στο κάτω μέρος της οθόνης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η προεπιλεγμένη διάταξη πληκτρολογίου μπορεί να αλλάξει τώρα, κατά τη διάρκεια της ρύθμισης μετά την εγκατάσταση ή κατά τη διάρκεια της σύνδεσης χρηστών
Ένα κουμπί βρίσκεται επίσης που σας επιτρέπει να «φορτώσετε ρυθμίσεις από το USB". Αν έχετε αποθηκεύσει τη ρύθμιση παραμέτρων από μια προηγούμενη εγκατάσταση, μπορείτε να φορτώσετε τις ιδιες ρυθμίσεις για μια άλλη εγκατάσταση από ένα διαμορφωμένο με FAT USB.

Αυτή η αρχική οθόνη σας επιτρέπει να επιλέξετε τη γλώσσα σας. Τα μενού στο PC-BSD ® έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες και μπορείτε να δείτε την κατάσταση της μητρικής γλώσσας σας στις PC-BSD ® ιστοσελίδας Μετάφρασης [1]. Αν η γλώσσα σας δεν εμφανίζει τη μετάφραση 100% σε αυτή την ιστοσελίδα, αυτό σημαίνει ότι δεν έχουν όλα τα μενού μεταφραστεί ακόμα και ότι τα αμετάφραστα μενού, θα εμφανιζονται στην αγγλική γλώσσα. Είστε ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχετε στην μετάφραση του PC-BSD ® κάνοντας λογαριασμό στις Ταχυδρομικές λίστες Μεταφραστών [2], εάν θα θέλατε να βοηθήσετε στην μετάφραση μενού για την μητρική σας γλώσσα.

Από προεπιλογή, τα PC-BSD ® μενού θα εμφανιστούν στην αγγλική γλώσσα, εκτός εάν επιλέξετε μια άλλη γλώσσα από το πτυσσόμενο μενού στην οθόνη αυτή.
H οθόνη "Σύστημα επιλογής", σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε την εύχρηστη έκδοση του λειτουργικου (PC-BSD ®) ή ένα λειτουργικό σύστημα για διακομιστές (TrueOS ®). Επίσης, σας επιτρέπει να επαναφέρετε το λειτουργικό σύστημα από ένα αντίγραφο ασφαλείας του Life Preserver.

Από προεπιλογή, το PC-BSD ® θα επιλέγει τον προεπιλεγμένο διαχειριστή παραθύρων (περιβάλλον εργασίας). Η επιλογή αυτή θα εξαρτηθεί από το ποσό της μνήμης RAM στο σύστημα. Συστημάτα που περιέχουν περισσότερα από 2GB μνήμης RAM θα έχουν ως προεπιλογή την επιφάνεια εργασίας του KDE και όλα τα άλλα συστήματα θα προεπιλογή στην επιφάνεια εργασίας του LXDE. Για να αλλάξετε την προεπιλεγμένη επιφάνεια ή να αναζητήσετε πρόσθετες ή να δείτε και τα στοιχεία προς εγκατάσταση, κάντε κλικ στο κουμπί "Προσαρμογή". Θα δείτε την παρακάτω οθόνη

Μετά την εγκατάσταση, μπορείτε να επιστρέψετε σε αυτή την οθόνη "Προσαρμογή" για να εγκαταστήσετε ή να αποεγκαταστήσετε πρόσθετα συστατικά με τη μετάβαση ➜ πίνακα ελέγχου διαχειριστή πακέτων.

Το παράδειγμα που φαίνεται στο σχήμα , ο χρήστης έχει κάνει κλικ στο "Customize", έχει επιλέξει την κατηγορία "Development ➜ Development-Debug".

Πατώντας στο "Customize", μπορείτε να επιλέξετε πια πακέτα θέλετε να εγκαταστήσετε. Η κατηγορία Desktop έχει υποκατηγορίες οι οποίες περιέχουν τα αρχεία όλων των διαθέσιμων περιβαλλόντων εργασίας. Με λίγα λόγια, μπορείτε να εγκαταστήσετε πάνω από 1 περιβάλλον εργασίας. Επίσης, υπάρχει η κατηγορία "Hardware Drivers". Αν έχετε HP μηχάνημα, εγκαταστήστε το HPLIP. Το σύστημα απο προεπιλογή θα έχει επιλέξει και τους οδηγούς της οθόνης σας.

Το επόμενο βήμα είναι και το πιο ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ! Θα διαλέξουμε το μέρος (partition) στο οποίο θα εγκατασταθεί το PC-BSD. Θα χρειαστεί να χωρίσουμε όμως πρώτα το δίσκο μας. Δείτε εδώ. Πατήστε το κουμπί "Προσαρμογή" κάτω από το εικονίδιο του δίσκου. Στο επόμενο παράθυρο, επιλέξτε Basic, ιδιαίτερα εάν είστε αρχάριος


Επιλέξτε πρώτα απ' όλα τον σκληρό δίσκο στον οποίο θα εγκατασταθεί το PC-BSD. Μετά επιλέξτε σε πιο κομμάτι (partition) θα εγκατασταθεί το PC-BSD. Δείτε προσεκτικά το μέγεθος του partition που επιλέξατε.
Η εγκατάσταση μόλις άρχισε.
Μετά την επανεκκίνηση, το σύστημα θα προσπαθήσει να εντοπίσει τον σωστό Driver για την οθόνη σας.

Εδώ μπορείτε να επιλέξετε την γλώσσα που θα χρησιμοποιείται από το PC-BSD.
Επιλέξτε την χρονική ζώνη στην οποία βρίσκεστε με βάση τα ονόματα των πόλεων.
Σε αυτή την οθόνη μπορείτε να δημιουργήσετε έναν χρήστη επιλέγοντας όνομα, όνομα χρήστη και κωδικό
Συγχαρητήρια, το PC-BSD είναι έτοιμο για χρήση!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου