Ελληνική Ιστοσελίδα PC-BSD

by telemaxos

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Java, Flash και γραμματοσειρές

Αυτή η ενότητα δείχνει πώς να εγκαταστήσετε και να ρυθμίσετε τα Java, Flash, και τις γραμματοσειρές σας για να βελτιωθεί η εμπειρία σας με το PC-BSD!

Java

Το OpenJDK PBI παρέχει μια υλοποίηση με ανοικτό λογισμικό της πλατφόρμας Java. Περιλαμβάνει τo πρόσθετο IcedTea plugin Java, το οποίο λειτουργεί αυτόματα με τα Firefox, Chrome και Opera browsers χωρίς καμία επιπλέον ρύθμιση. Για να εγκαταστήσετε αυτό το PBI, κάντε αναζήτηση για "JDK" μέσω AppCafe ®.

Flash

Το PC-BSD ® εγκαθιστά και ρυθμίζει τις παραμέτρους του Adobe Flash Player (έκδοση 10) plugin για σας.

Αυτό σημαίνει ότι το Flash θα πρέπει να "δουλέψει" κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο . Θα βρείτε πολλά προγράμματα περιήγησης ιστού στο κατηγορία Web Browsers του AppCafe ®, συμπεριλαμβανομένου και του Firefox, Opera, και του Chromium.

Αν το Adobe Flash δεν φαίνεται να λειτουργεί, επικαλούμενος την ακόλουθη εντολή από το xterm ως κανονικός χρήστης (όχι root) θα πρέπει να διορθώσετε το πρόβλημα:

flashpluginctl on 

Εγκαθιστώντας προσαρμοσμένες γραμματοσειρές

PC-BSD ® εγκαθιστά Microsoft γραμματοσειρές TrueType για σας η οποίες περιλαμβάνουν τα Times New Roman, Courier New, Georgia, Trebuchet MS, Comic Sans MS Arial, Arial Black, Verdana, Andale Mono, και τις γραμματοσειρές Impact.

Εάν έχετε μια συλλογή των γραμματοσειρών που έχετε κατεβάσει ή αγοράσει, μπορείτε να ρυθμίσετε το PC-BSD ® σύστημα να χρησιμοποιεί επίσης αυτές τις γραμματοσειρές. 

Χρησιμοποιώντας το KDE.


Για να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένες γραμματοσειρές στο KDE, πηγαίνετε στο

System SettingsFont Management. Στο παραπάνω σχήμα, τα "All Fonts" έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο της στήλης "Group"(αριστερά), που δείχνει όλες τις γραμματοσειρές που έχουν εγκατασταθεί σε αυτό το σύστημα.

Για να εγκαταστήσετε τις γραμματοσειρές σας, επιλέξτε "Personal Fonts" στην "Group" στήλη, κάντε κλικ στο "+ Add". Αυτό θα σας επιτρέψει να περιηγηθείτε στη γραμματοσειρά που θέλετε να προσθέσετε. Μπορείτε να προσθέσετε πολλές γραμματοσειρές στον ίδιο κατάλογο/φάκελο, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Ctrl ενώ κάνετε την επιλογή σας. Κάντε κλικ στο πλήκτρο "Open", το οποίο θα εγκαταστήσει τη γραμματοσειρά για σας. Όταν ολοκληρωθεί, θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο μήνυμα που θα αναφέρει ότι θα χρειαστεί να επανεκκινήσετε όλες τις ανοιχτές εφαρμογές για την αλλαγή γραμματοσειράς ώστε να επηρεαστούν από την αλλαγή. H πρόσφατα εγκατεστημένες γραμματοσειράς θα πρέπει τώρα να εμφανιστούν στην "Personal Fonts"ενότητα στην "Group" στήλη. και να είναι διαθέσιμες για τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε.

Χρησιμοποιώντας το GNOME.

Για να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένες γραμματοσειρές στο GNOME, πηγαίνετε στο Applications ➜Utilities ➜ File Manager. Μεταβείτε στη θέση της γραμματοσειράς που θέλετε να εγκαταστήσετε και είτε κάντε διπλό κλικ στο όνομα της γραμματοσειράς ή επιλέξτε "Font Viewer" από το μενού δεξιού κλικ του εικονιδίου. Αυτό θα ανοίξει τη γραμματοσειρά στον "Font Viewer", επιτρέποντάς σας να το δείτε. Αν σας αρέσει η γραμματοσειρά, κάντε κλικ στο "Εγκατάσταση γραμματοσειρών" για να καταστεί διαθέσιμο για τις εφαρμογές σας. Στο παράδειγμα που φαίνεται στο Σχήμα μας, ο χρήστης εγκαθιστά την BlackFlag γραμματοσειρά.

 

Χρησιμοποιώντας το XFCE.

Για να εγκαταστήσετε προσαρμοσμένες γραμματοσειρές στο XFCE, πηγαίντε στο Applications ➜ System ➜ Thunar File Manager. Μόλις μεταβείτε στη θέση της τη γραμματοσειρά και κάντε διπλό ή δεξί κλικ, θα δείτε το ίδιο Font Viewer που χρησιμοποιείται από το GNOME.


Χρησιμοποιώντας άλλα DΕ


Για οποιαδήποτε περιβάλλον εργασίας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το thunar του XFCE για να εγκαταστήσετε γραμματοσειρές. Ανάλογα με το ποια desktop έχουν εγκατασταθεί, αυτό το βοηθητικό πρόγραμμα μπορεί ή δεν μπορεί να είναι ήδη εγκατεστημένο. Αν δεν συμβαίνει τίποτα όταν πληκτρολογείτε thunar, πρέπει να το εγκαταστήσετε χρησιμοποιώντας AppCafe ®.

Από τη γραμμή εντολών

Αν προτιμάτε να εγκαταστήσετε γραμματοσειρές από τη γραμμή εντολών, γίνετε υπερχρήστης και αντιγράψτε την γραμματοσειρά στο κατάλογο / usr / local / share / fonts . Στη συνέχεια, ανανεώσετε την cache γραμματοσειρών με το 
fc-cache -f -v /usr/local/share/fonts/name_of_font 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου