Ελληνική Ιστοσελίδα PC-BSD

by telemaxos

Παρασκευή 16 Αυγούστου 2013

Εκτυπωτές

Όπως πολλά άλλα ανοιχτού κώδικα λειτουργικά συστήματα, το PC-BSD χρησιμοποιεί το Common Unix Printing System (CUPS) ώστε να διαχειρίζεται τους εκτυπωτές σας σωστά. Το PC-BSD Control panel προσφέρει ένα γραφικό εργαλείο για διαχείριση εκτυπωτών. Ενώ αυτή η εφαρμογή είναι εύκολη στην χρήση, υπάρχει πιθανότητα να μην ανιχνευτεί ο εκτυπωτής σας αυτόματα. Αυτή εδώ η ενότητα θα σας δείξει απλές ρυθμίσεις με το παράδειγμα του εκτυπωτή HP PhotoSmart 3210 printer.
 Ο εκτυπωτής σας μπορεί να δουλέψει αυτόματα, επιτρέποντας σας να κάνετε κάποιες ρυθμίσεις. Αν ο εκτυπωτής δεν ανιχνευτεί τότε ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες.


 Ερευνώντας τον εκτυπωτή σας .

Πριν ξεκινήσετε, αξίζει να δείτε αν υπάρχει κάποιος driver (= απαραίτητο πρόγραμμα για τη λειτουργία συσκευών) για το μοντέλο εκτυπωτή που έχετε. Αν σκοπεύετε να αγοράσετε καινούργιο εκτυπωτή τότε μπορείτε να ξέρετε την υποστήριξη του πριν τον αγοράσετε! Μπορείτε να αναζητήσετε τον πωλητή και το μοντέλο του εκτυπωτή στην Open Printing Database , η οποία θα αναφέρει εάν το μοντέλο υποστηρίζεται και αν υπάρχουν γνωστοί περιοριστικοί όροι με το πρόγραμμα οδήγησης εκτύπωσης.
Η παρακάτω εικόνα δείχνει μια αναζήτηση για το παράδειγμα μας


Πατήστε "Show this printer" για να δείτε τα αποτελέσματα. Για αυτό το μοντέλο, ο σωστός driver είναι ο HPLIP. Μπορείτε να τον κατεβάσετε πηγαίνοντας στο Control PanelPackage ManagerHardware-Drivers"


Adding a Printer 

 Αφού βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας υποστηρίζεται συνδέστε τον στον υπολογιστή σας. Αν έχετε έναν δικτυακό εκτυπωτή συνδέστε και τις 2 συσκευές στο ίδιο δίκτυο. Μετά, μπείτε στο Control PanelPrinting.

 Για να προσθέσετε έναν νέο εκτυπωτή κάντε κλικ στο NewPrinter. To πρόγραμμά εκτυπωτών θα παγώσει για μερικά δευτερόλεπτα αφού ψάχνει για συνδεδεμένους εκτυπωτές στο δίκτυο σας ή στον υπολογιστή σας. Αφού τελειώσει θα δείτε ένα παράθυρο σαν κι' αυτό:
---------------
Ό οδηγός θα βρει οποιοδήποτε υποστηριζόμενο εκτυπωτή σαν το παράδειγμα μας.  Αν δεν μπορεί να βρεθεί ο εκτυπωτής σας μπορείτε να καταφύγετε σε αυτή τη μέθοδο: Manually Adding a Driver.
---------------
 Αν βρεθεί ο εκτυπωτής σας, απλώς πατήστε το κουμπί "Forward". Ο οδηγός θα έχει αυτόματα συμπληρώσει τα πεδία της επόμενης οθόνης που είναι το όνομα, η περιγραφή, και η τοποθεσία του εκτυπωτή. Μπορείτε φυσικά να τα αλλάξετε η απλώς να πατήσετε "Apply". Θα ερωτηθείτε αν θέλετε να τυπώσετε μια test page, για να βεβαιωθείτε ότι ο εκτυπωτής σας λειτουργεί με το PC-BSD. Αν όχι, εδώ μπορεί να βρείτε αυτό που ψάχνετε: Printer Troubleshooting
 Μόλις ο εκτυπωτής έχει δημιουργηθεί, μια οθόνη θα ανοίξει όπου μπορείτε να ρυθμίσετε τις ιδιότητες του εκτυπωτή.
Μπορεί να θέλετε να πάρετε μερικά λεπτά για να διαβάσετε τις ρυθμίσεις σε "Policies, "Access Control", "Printer Options" και "Job Options " καθώς αυτά σας επιτρέπουν να ρυθμίσετε τις επιλογές, όπως εκτύπωση πανό, τα δικαιώματα, προεπιλεγμένο μέγεθος χαρτιού και εκτύπωση διπλής όψης. Οι διαθέσιμες ρυθμίσεις διαφέρουν, ανάλογα με τις δυνατότητες του οδηγού εκτύπωσης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου